Wijnkaart

Wijnkaart

    • Witte wijn

    • Chablis, Domaine Fèvre, Bourgogne, Frankrijk

      Fles 45.5

      Deze wijn komt van het op één na grootste familie domein van de Chablis: Nathalie & Gilles Fevre. De enorme grootte van hun domein maakt het mogelijk om de mooiste druiven voor henzelf te selecteren en de rest door te verkopen, waardoor de kwaliteit - jaar na jaar - werkelijk fenomenaal is. Dit is een zuivere Chablis: geen hout gehad, mineraalrijk dankzij de typerende kalkhoudende bodem. Chablis zoals je altijd hoopt, zoals het hoort.

    • Chablis, Domaine Fèvre, Bourgogne, Frankrijk

      45.5

      Deze wijn komt van het op één na grootste familie domein van de Chablis: Nathalie & Gilles Fevre. De enorme grootte van hun domein maakt het mogelijk om de mooiste druiven voor henzelf te selecteren en de rest door te verkopen, waardoor de kwaliteit - jaar na jaar - werkelijk fenomenaal is. Dit is een zuivere Chablis: geen hout gehad, mineraalrijk dankzij de typerende kalkhoudende bodem. Chablis zoals je altijd hoopt, zoals het hoort.

    • Chardonnay, Roc de Belame, La Montagne Noire, Frankrijk

      5| 29

      Goudkleurige zwoele Chardonnay met vol karakteristiek bouquet. Strakke aroma’s van zomerfruit zoals perzik, peer en ananas. Past heerlijk bij zomerse salade en kip- en visgerechten.

    • Corbello, Curatolo Arini, Sicilië

      5.3 | Fles 30

      Frisfruitige wijn van de klassieke Siciliaanse druif Cataratte, gemaakt door één van de beroemdste Marsala producenten van het eiland. De druiven zijn afkomstig van geselecteerde wijngaarden van de westkant. Niet alleen goed te combineren met schaal-en schelpdieren, maar ook bij vegetarische gerechten.

    • Godello 'Montenovo', Bodegas ValdeSil, Valdeorras, Spanje

      35

      Dit oudste domein van Galicië, in het gebied dat bij de Romeinen bekend stond om z’n goudaders en waar je nu vooral Leistenen grond vindt, is beroemd om z’n oeroude wijnstokken. Schuin boven Portugal, onder Bilbao. Deze gastronomische wijn kenmerkt zich door een goudgerande mineraliteit en blijft bij elke maaltijd fier overeind, zelfs bij sterke kruiden zoals Wasabi

    • Saint Aubin Premier Cru, Hubert Bouzereau-Gruere et filles, Bourgogne, Frankrijk

      68

      Een ronduit feestelijke wijn, gemaakt door de twee zusjes Marie Anne en Marie Laure, telgen uit een zeer oud familiebedrijf. Dit is duidelijk één van de beste wijngaarden uit de omgeving, waar toch echt wel veel goede en zeer goede wijnen vandaan komen. Gelegen op (letterlijk dus) steenworp afstand van beroemde wijnen zoals Meursault. Die rijke, rijpe verfijnde elegantie mag je dus ook verwachten in je glas bij deze wijn.

    • Sancerre, Domaine des Brosses, Loire, Frankrijk

      42.5

      Dit is een Sauvignon Blanc in optima forma. Een klassieke Sancerre van een klein familie domein waarin de kalkrijke bodem duidelijk valt te proeven. Let op de verfijnde zuren en het subtiele fruit dat lang blijft hangen.

    • Sauvignon Blanc, Roc de Belame, La Montagne Noir, Frankrijk

      4.3 | 23.5

      De kleur van deze Sauvignon Blanc is bleekgeel en geurt stuivend en krachtig met aroma ́s van exotisch fruit zoals mango, limoen en lychee ́s. Maar tevens kun je er groene appel en vijgen in ontdekken. Deze wijn heeft een lange en frisse afdronk.

    • Mousserend

    • Cava Brut, Molí Coloma, Penedès, Spanje

      Glas 6.5 | Fles 34.5

      Een frisse fruitige wijn met subtiele citrus aroma’s, zelfs een tikje grapefruit. Gemaakt van drie regionale druivensoorten uit de Penedes. Hij heeft dan ook een volle, rijke smaak, die goed bij je blijft.

    • Champagne Collet, Brut ‘Art Deco’, Frankrijk

      77.5

      Hoewel onze Cava van zeer goede kwaliteit is, echt niet te vergelijken met Prosecco, is er altijd baas boven baas. Deze feestelijke, lang in de kelders op fles gerijpte zacht mousserende wijn, maakt dat je je best gaat doen een reden te verzinnen om ‘m van je zelf te ‘mogen’ bestellen. Rijk van smaak, niet zo zurig als vele Champagnes. Als huis nu nog wat onbekend, of liever gezegd een goed bewaard geheim. Maar dat zal zeker niet lang meer duren.

    • Rode wijn

    • 2015 Gevrey Chambertin ‘Cuvée Alexis’, Domaine Guillon, Bourgogne, Frankrijk

      97.5

      Jean Michel Guillon selecteert druiven van de oudste stokken in zijn wijngaarden voor deze prachtige wijn: Pinot Noir uit de Côtes de Nuits op z’n top. Hij gebruikt alleen vaten van nieuw Frans eiken, waar de kracht van het donkerrode fruit prima tegen opgewassen is. Nooit te warm drinken, en (als je het geduld op kunt brengen) eerst even laten staan: hij is gebaat bij veel lucht.

    • Beaujolais Gamay 'Séduction', Famille Girin, Bourgogne, France

      31

      Deze levendige, energieke rood is gemaakt van handgeplukte Gamay-druiven door broer en zus Thibaut en Audrey Girin in het zuiden van de Beaujolais. Rood fruit wordt afgewisseld met fijne kruidigheid, opwekkende zuren en goed geïntegreerde tannines. Mag gekoeld gedronken worden.

    • Brunello di Montalcino, Il Poggione, Toscane, Italië

      89.5

      Il Poggione is gesitueerd op de heuvels rond Montalcino en de geschiedenis gaat terug naar 1890, wanneer Lavinio Franceschi uit Florence besluit wijnen te gaan maken van de lokale Sangiovese-kloon Brunello. Hij lanceert al snel de eerste Brunello di Montalcino. Deze wijn is afkomstig van hun oudste wijngaard en de druiven worden met de hand geplukt. De wijn rijpt 36 maanden in grote eikenhouten vaten en daarna nog 12 maanden op fles. Het resultaat is een majestueuze wijn, met veel structuur en complexiteit. De koning van Toscane!

    • Chateau de Mpontfrin, Cotes du Rhone, Frankrijk

      34

      Expressieve rood van 80% Grenache, 10% Syrah en 10% Carignan met zowel fruitige als kruidige accenten, afkomstig van Château de Montfrin, die 80 hectare olijfgaarden hebben en 100 hectare wijngaarden, waar volledig biologisch wordt gewerkt. De bodem bestaat uit grote ronde keien, die vroeger de bedding vormden voor de Rhône

    • Malbec ‘La Côte’, Pays d’Oc, Languedoc, Frankrijk

      5.3 I 30

      Deze klassiek franse Malbec is afkomstig van wijngaarden die zich bevinden tussen Narbonne en Limoux. Deze pittige rood laat goed de eigenschappen van het druivenras zien: Sappig donker bessenfruit, fris en stevig met licht aanwezige tannines en mooie kruidigheid in de afdronk.

    • Primitivo ‘Torrantica’, Torleanzi, Puglia, Italië

      Glas 4.8| Fles 25.5

      Ronde, sappige, intense Primitivo gemaakt door familie-bedrijf Torleanzi in Puglia. Aroma’s van donker fruit, koffietonen en balsamico kenmerken deze warmbloedige rood. De power van het zwoele fruit wordt mooi tegengewerkt door fijne frisheid in de finale.

    • Ribera del Duero Crianza 'Gavilan', Vina Pedrosa, Spanje

      41.5

      Pérez Pascuas is één van Ribera del Duero's historische Bodegas. Deze jongste wijn van dit familiedomein wordt gemaakt van handgeplukte druiven van een wijngaard op een hoogte van 840 meter met kleibodem. Deze rood wordt 12 maanden gerijpt op Amerikaans en Frans eiken. De expressieve neus wordt gekenmerkt door royaal zwart fruit, met kruidige en minerale ondertonen. De tannines zijn goed geïntegreerd en in de afdronk komen getoaste hints en wat vanille naar de voorgrond.

    • Saint-Emilion Grand Cru, 'Pavillon de Taillefer', Château Vieux Taillefer, Bordeaux, Frankrijk

      75

      Deze rechteroever-Merlot pur sang is hét referentiepunt van het zorgvuldig gerenoveerde Château Vieux Taillefer. De biodynamisch geteelde druiven zijn afkomstig van vijf verschillende Grand Cru percelen en omvat het grootste deel van de productie van dit Château. Zuiver en precies fruit wordt ondersteund door aardse tronen, zoals viooltjes en truffel, aroma's die zich met de tijd nog meer zullen ontwikkelen. Voor de liefhebbers van het Bordeauxgevoel.

    • Rosé

    • Les Vignerons, Grenache-merlot Rose, Frankrijk

      Glas 4.3 | Fles 23.5
      Glas 4.3 | Fles 23.5

      Deze blend tussen Grenache en Merlot blijkt een perfecte combinatie. De bessen
      en de passievrucht versterken elkaar goed. Heerlijk bij salades en een goed stuk
      vlees. Echt genieten als de zon schijnt en je (lang) borrelt op ons terras.

    • Quat’ Saisons, Chateau La Mascaronne, Provence, Frankrijk

      39

      Deze biologische, licht gekleurde subtiele, maar toch ook wat kruidige wijn, is zacht van smaak en doet denken aan het goede leven van de Provence waar het vier seizoenen lang volop bourgondisch genieten is. Ogen dicht en je bevindt je op de zonovergoten Croisette in Cannes, tussen de beroemde filmsterren. Ogen open en het kan zo maar zo zijn dat er zich ook echt een paar op ons lommerrijke terras bevinden.

x
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.