Archief

Il Poggione is gesitueerd op de heuvels rond Montalcino en de geschiedenis gaat terug naar 1890, wanneer Lavinio Franceschi uit Florence besluit wijnen te gaan maken van de lokale Sangiovese-kloon Brunello. Hij lanceert al snel de eerste Brunello di Montalcino. Deze wijn is afkomstig van hun oudste wijngaard en de druiven worden met de hand geplukt. De wijn rijpt 36 maanden in grote eikenhouten vaten en daarna nog 12 maanden op fles. Het resultaat is...

Deze rechteroever-Merlot pur sang is hét referentiepunt van het zorgvuldig gerenoveerde Château Vieux Taillefer. De biodynamisch geteelde druiven zijn afkomstig van vijf verschillende Grand Cru percelen en omvat het grootste deel van de productie van dit Château. Zuiver en precies fruit wordt ondersteund door aardse tronen, zoals viooltjes en truffel, aroma's die zich met de tijd nog meer zullen ontwikkelen. Voor de liefhebbers van het Bordeauxgevoel. ...

Pérez Pascuas is één van Ribera del Duero's historische Bodegas. Deze jongste wijn van dit familiedomein wordt gemaakt van handgeplukte druiven van een wijngaard op een hoogte van 840 meter met kleibodem. Deze rood wordt 12 maanden gerijpt op Amerikaans en Frans eiken. De expressieve neus wordt gekenmerkt door royaal zwart fruit, met kruidige en minerale ondertonen. De tannines zijn goed geïntegreerd en in de afdronk komen getoaste hints en wat vanille naar de voorgrond....

Expressieve rood van 80% Grenache, 10% Syrah en 10% Carignan met zowel fruitige als kruidige accenten, afkomstig van Château de Montfrin, die 80 hectare olijfgaarden hebben en 100 hectare wijngaarden, waar volledig biologisch wordt gewerkt. De bodem bestaat uit grote ronde keien, die vroeger de bedding vormden voor de Rhône ...

Jean Michel Guillon selecteert druiven van de oudste stokken in zijn wijngaarden voor deze prachtige wijn: Pinot Noir uit de Côtes de Nuits op z’n top. Hij gebruikt alleen vaten van nieuw Frans eiken, waar de kracht van het donkerrode fruit prima tegen opgewassen is. Nooit te warm drinken, en (als je het geduld op kunt brengen) eerst even laten staan: hij is gebaat bij veel lucht. ...